Başkan Cömertoğlu, Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Kuruluşunun 30. yılı münasebetiyle Mühendislik Fakültesi ve Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediği “Kariyer Günleri-3” etkinliğine katıldı.
Etkinliğe Vali Ali Kaban, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Arapgir Kaymakamı Salih Sak, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şerafettin Yılmaz, Arapgir Belediyesi Başkanı Haluk Cömertoğlu, Rektör Yardımcıları, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Adnan Hayaloğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman, Öğretim üyeleri ile Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Yunus Ali Çengel’in konuk olduğu program Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Adnan Hayaloğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın konuşmasının ardından Vali Ali Kaban yaptığı konuşmasında, “Valiliğe Malatya’da devam ettiğim ilk günlerde Mühendislik Fakültesinin, özellikle katma değerli üretilecek anlamda kayısı ürünleri ve Arapgir’imizin reyhanı konusunda yapılan değerli çalışmaları tanıma fırsatı bulmuş olduk. Tabi bu çalışmalar sırasında gerçekten büyük gayret sarf eden gerek ilimizin gerekse ülkemizin kalkınması hususunda daha çok gelir elde edip insanımızın daha rahat yaşaması hususunda yapılan bu önemli çalışmaların başta Dekanımız olmak üzere ve katkı veren bütün bilim insanlarımızı da buradan saygıyla selamlamak istiyorum. Mühendislikten önce her şeyin bir anlamda dünyanın değişik elle dokunulabilen anlamında fiziğe dair hususlardaki değişik hususlarının mistik ifadelerle değişik yorumlara efsanelere ve bu tarz yorumlarla geçiştirildiği bir döneme göre ciddi manada ilerleme ancak ölçmenin, hesap etmenin gelişmesiyle olmuştur. Bu dönüşüm sağlanırken o kadar çok sorunda çıkıyor ki insanların alışmış oldukları kültür anlamında geçmişten, büyüklerinden getirdikleri bütün görgülerde bu yeni şekillerle değişiyor. Bundan çok değil yirmi yıl önce cep telefonu diye bir aygıtın olmadığı bir internet hadisesinin olmadığı bir dönemde sosyal medya diye bir kavram yoktu. İletişimin bu tarzda gelişebileceğine dair sadece bilim kurgunun bize anlattıklarını seyrettik. Ama bugün bunu yaşıyoruz. Dolayısıyla mühendislik bir taraftan kendi geleceğini ve mühendisin yeniçağda alacağı şekli tartışırken bu durumların bu oluşacak yeni vasatın insan psikolojisi, insan sosyolojisi üzerine olan etkilerinin de sosyal bilimin diğer alanlarıyla ortaklaşa tekrar gün geçmeden tartışmaya açılması lazım. Bunların hepsi siz bilim insanlarının ve şu anda belki ileride bilim insanı olacak birçok genç öğrencimizin gündeminde sürekli tartışılacak ve bir noktaya götürülecek hususlar. Ben sadece genel bir iki değinide bulunmak istedim. Davetiyle beni mutlu eden çok değerli ve gerçekten çalışkan Dekanımız ve şahsında Mühendislik Fakültesinin bilim insanları ve öğrencilerine ve değerli hocamıza teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Nice otuz yıllara daha büyük başarılarla daha büyük çalışmalarla ulaşmanızı dilerken hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Prof. Dr. Yunus Ali Çengel, “Kariyer Günleri-3” Geleceğin mühendisi ve inovasyon başlıklı 30. Yıl konferansını sundu.
Sunumun ardından Prof. Dr. Yunus Ali Çengel, İŞKUR Müdürü Vahap Toman ve Meslekte 30. Yılını dolduran Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine Vali Kaban plaket takdim etti.
Plaketlerin takdimi sonrası Mühendislik Fakültesinin kuruluşunun 30. Yılı nedeniyle Kurum ve Kuruluşların yardımlarıyla kampüste yapılan 30 metrelik bayrak direği Vali Kaban ve beraberindekiler tarafından törenle açıldı. İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen bayrak zirvede dalgalandı.
Etkinliğin ardından düzenlenen toplantıda Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu toplantıya katılan yetkililere Arapgir Yöresel Ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirdi. Toplantıda Reyhan Çayı başta olmak üzere Arapgir’in yöresel ürünlerini ikram edildi.
http://malatyahakimiyet.com/2017/12/21/kariyer-gunleri-3-etkinligi-duzenlendi/