3. Uluslararası Arapgir Fotokamp etkinlikleri kapsamında ilçemizin zengin mutfak kültürü ve yöresel yemeklerinin de tanıtımı yapıldı. Tarihi Millet Hanında yapılan organizasyonda iki aşamada gerçekleştirilen program dâhilinde ilk önce Arapgir’ in zengin kahvaltı çeşitleri sergilendi. İkinci etapta ise 41 çeşitten oluşan Çorbalar, Pilavlar, Et yemekleri, yöresel yemekler ve tatlıların tanıtımı yapıldı. İlçemizin yemek kültürünün tanıtımı için ülkemizin gastronomi dergileri, ulusal gazetelerin gastronomi yazarları, gurmeler ve restoran işletmecileri davet edildi. Bunlar arasında Metro Gastro Dergisi Asistanı A. Nihan Aras, Gurme Ayşe Tüter, Beykent Üniversitesinden Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Kanık, Sofra Dergisinden Selanay Kübra Koçer, Gurme ve Blok Yazarı Eray Kılıç ve Malatya Valiliği Basın Müdürü Halil İbrahim Kılıç katıldı. Arapgir Kadınlar Derneği ve Millet Hanının Aşçılarının ortaklaşa hazırladıkları kahvaltılıklar ve yemekler ilk önce reyonlarda sergilendi ve uzmanlar eşliğinde gelen heyete tek kek tanıtılarak resimleri çekildi. Daha sonra ise bu yemeklerden ikram edilerek değerlendirmeler alındı. Gelen misafirler Arapgir’ in zengin yemek çeşitliliği ve lezzetlerini büyük bir beğeni ile karşıladılar ve bu zenginliği çeşitli platformlarda yazılı ve görsel olarak tanıtacaklarını, bu tür organizasyonların devam ettirilmesi yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdiler.
Buna ilaveten Malatya’ da yayın yapan iki ulusal televizyon kanalına da belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu Arapgir’ in mutfak kültürünü ve geleneksel yemeklerini tek tek tanıtarak röportaj yaptı.