Arapgir Reyhanının , birçok özelliği ile diğer coğrafyalarda yetiştirilen reyhan bitkisinden çok farklı olan ve özgün bileşimlere sahip olduğu tespit edilmiştir..
Arapgir Belediyesi’nin sahipliğinde, İnönü Üniversitesinin bilimsel yöneticiliğinde başlatılan ‘Reyhan’ projesinde tam anlamıyla başarı sağlandı. Ürüne coğrafi işaret alınması alacıyla Türk patent Enstitüsüne yaptığımız müracaatımız kabul edildi ve bu konuda gerekli çalışmalar devam etmektedir.
Yaş olarak tüketildiğinde yemeklere ve salatalara ayrı bir lezzet veren Arapgir Mor Reyhanının kurusu da yemeklerde kullanıldığı gibi, çay ve şerbet olarak ta tüketilmektedir. Son yıllarda önemi daha da artan Arapgir Reyhanının diğer bir özelliği de sindirim sistemini düzenlemesidir.