Şef Ali Açıkgül’ün Malatya yemeklerini esas alarak hazırladığı “Unutulmuş Tatlar” kitabı dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand World Cookbook Awards 2022’de Professional Food Books kategorisinde dünya üçüncüsü seçildi.
Yarışmanın finali İsveç’in Umea şehrinde 4 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Şef Ali Açıkgül’ün Türkiye adına katıldığı final seremonisinde yarışmanın birincisi Le Cordon Blue / Fransa, ikincisi Culinary World Cup / Avusturya oldu.
Şef Ali Açıkgül’ün kazandığı dünya üçüncülüğü ile Türkiye, Profesyonel Yemek Kitapları kategorisinde Almanya, Amerika, Arjantin, Bangladeş, Hindistan, İtalya, İngiltere ve Kolombiya’yı da ardında bırakmayı başarmış oldu.
Profesyonel Türk Mutfağını, Malatya yemekleri ile İsveç’te, Le Cordon Blue ve Culinary World Cup’ın ardından dünya üçüncülüğüne taşıyan Şef Ali Açıkgül’ün bu başarısı Türk Mutfağının dünya klasmanındaki yükselişinin önemli bir basamağı ve göstergesi olarak okunmalıdır.
Başarılarından dolayı hemşehrimiz Ali Açıkgül’e teşekkür ederiz.